Crema spumă cu ulei din sâmburi de caise este un produs pe care îl recomandăm pentru îngrijirea tenului  afectat de acnee, eczeme, puncte negre și dermatită.  Aceasta este o cremă ușoară și blândă, cu proprietăți antinflamatoare și hidratante, care se absoarbe în piele rapid și natural datorită uleiului din sâmburi de caise. Ameliorează iritațiile și este foarte bună inclusiv în cazul zgârieturilor.

Caisele aparțin familiei  Rosaceae, provenind din Asia de Est și Centrală. Acest fruct conține cantități mari de vitamina A, vitamina C, vitamina E, fibre dietetice și potasiu. Sâmburii de caise conțin ulei în proporție de 40% până la 50%. Uleiul derivat din semințele uscate ale acestui fruct este compus în principal din acid linoleic și acid oleic, ambele fiind grăsimi nesaturate. Există mai multe beneficii diferite pentru sănătate care au fost asociate cu utilizarea uleiului din sâmburi de caise în produsele cosmetice.

Deoarece este destul de ușor și blând cu pielea, uleiul din sâmburi de caise a devenit un ingredient obișnuit regăsit în multe creme, săpunuri, loțiuni și alte produse de frumusețe.

Principalele beneficii ale utilizării uleiului de caise pentru piele sunt:

Hidratant: Uleiul de caise este un hidratant natural pentru orice tip de piele. Acest ulei este ușor și nu lasă un strat gras pe piele, după utilizare. Multe femei evită utilizarea hidratantelor comerciale, mai ales dacă au piele grasă, seboreică. Cu toate acestea, uleiul de caise este recomandat pentru hidratarea natural a pielii cu astfel de probleme.

Hrănitor: Conținutul ridicat de acid linoleic din gama (GLA), prezent în uleiul de caise, vă permite să mențineți echilibrul de umiditate al pielii. Acest acid ajută de asemenea pentru a păstra fermitatea pielii. Vitamina A și vitamina E prezente în ulei de caise încetinesc semnele îmbătrânirii. Deoarece acest ulei conține proprietăți antiinflamatorii, este folosit pentru a calma eczemele.

Lubrifiant: Spre deosebire de alte uleiuri care rămân pe suprafața pielii, uleiul din sâmbure de caise este absorbit rapid de piele, ceea ce vă ajută să o lubrifiați în interior.

Pentru un ritual complet al îngrijirii tenului dumneavoastră recomandăm curățarea tenului în prealabil cu săpunul din cărbune activ iar apoi aplicarea cremei din sâmburi de caise de două ori pe zi.

Crema spumă cu ulei din sâmburi de caise