Sucurile naturale pentru piele, și nu numai, proaspăt stoarse la rece, detoxifică eficient ficatul, liniștesc digestia, aduc un aport mare de nutrienți pentru toate organele. Corpul absoarbe mai eficient nutrienții din sucuri, chiar și în cazuri de malabsorbție.

Ai văzut filmul Super juice me? Vezi aici. De când am văzut filmul, beau zilnic suc proaspăt, atât pentru vindecarea naturală a pielii, detoxifierea ficatului, cât și pentru sănătatea intestinală. Îmi dă o stare de bine generală, mă simt mai energică, digestia este mai bună, nu mai am senzația de minte încețoșată și lucrez mai eficient.

Două zile pe săptămână beau sucuri verzi, fără să mănânc nimic altceva. Sufăr? Deloc. Foame? Nu-mi este dacă beau la timp sucul, deci pe termen scurt beneficiile sunt mari și nu e deloc greu. Ah, am uitat, mi-e greu să spăl atâtea frunze și legume! 🙂

Voi ați încercat o cură de sucuri? Beți zilnic?

Sucuri naturale pentru piele

Sucuri naturale bune pentru piele

Iată ce legume și fructe să folosești zilnic pentru sănătatea pielii, propuse de Melissa Rousseau, nutriționist holistic:

Aloe vera: Hidratează eficient și are proprietăți antiinflamatorii, vindecă intestinele. Îmbunătățește circulația sângelui și revigorează țesutul pielii.

Sfecla: Un ficat încărcat poate duce la apariția acneii. Sfecla curăță sângele și ficatul pentru a avea o piele radiantă și curată.

Morcovi: Sunt bogați în vitamina A care este un puternic antioxidant ce previne degradarea celulelor și ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire. Conține și multă vitamina C, care ajută producerea de colagen în corp, și potasiu, care ajută la regenerara pielii.

Țelina: Purifică sângele și reduce inflamația, beneficii care se reflectă asupra aspectului exterior al pielii.

Castraveții: Fiindcă conțin 90% apă, îmbunătățesc aspectul pielii datorită hidratării.

Ghimbirul: Ajută la scăderea inflamației din corp și conține antioxidanți.

Kale: Aceste frunze sunt extrem de valoroase, puternic antiinflamatorii, bogate nutritiv în vitaminele A, C, K, E și minerale care ajută la vindecarea pielii cu probleme.

Lămâi: Conține vitaminele C și B, ajută la eliminarea toxinelor și obținerea unui aspect curat al pielii.

Pătrunjel: Suportă curățarea ficatului și a rinichilor, organe direct reflectate asupra aspectul pielii. Conține și vitamina K care grăbește procesul de vindecare a rănilor.

Turmeric: Antibacterian, antiviral și antiinflamatoriu. Este bogat în antioxidanți, ajutând la protejarea și regenerarea țesutului pielii.

Năsturel: Purifică sângele, grozav în procesul de vindecare al pielii.