6 sfaturi pentru spălarea pielii copilului cu dermatită atopică

Igiena pielii la copilul cu dermatită atopică

Igiena pielii la copilul cu dermatită atopică

1. Baia nu este recomandată zilnic.

Baia la două zile cel mai des, mulți dermatologi recomandă chiar de două ori pe săptămână.

Durata băii va fi scurtă, între 5-20 de minute.

2. Apa nu trebuie să fie fierbinte

Apa de baie pentru dermatită atopică, se va menține la 32-33 grade Celsius. Apa fierbinte usucă pielea și poate duce la vasodilatație care cauzează pruritul.

3. În apă se pot adăuga uleiuri de baie naturale sau dermatologice

Unele uleiuri pot acutiza extinderea leziunilor. Folosește doar uleiuri speciale pentru dermatită.

4. Folosește gel sau săpun fara parfum, hipoalergenice

Poți folosi săpunul cremos și hidratant pentru bebeluși Hannah care are o acţiune extrem de blândă asupra pielii sensibile pentru copiii e până la 1,6 luni. Săpunul nostru natural, handmade, ajută în tratamentul și întreținerea pielii cu dermatită atopică: conține doar ingrediente naturale (apã distilatã, ulei de mãsline, ulei de avocado, ulei de jojoba, NaOH), are un efect antioxidant puternic și stimulează creșterea imunității pielii, împiedică uscarea pielii. Nu conține uleiuri esențiale sau alte substanțe alergene. În plus, ajută în tratarea eczemei premature, a pielii uscate și a cicatricelor și a iritațiilor pielii sensibile a bebelușilor.

Pentru copiii mai mari, fiindcă se murdăresc și necesită curățire mai atentă, recomandăm folosirea alternativă a Săpunului cu nămol și ceai verde și a Săpunului cu bere și miere. Acestea două conțin si ulei esențial cu acțiune antibacteriană, de aceea sunt recomandate pentru vârsta la care copilul începe să se murdărească mai tare.

5. Usucă pielea blând

Este important să usuci pielea blând, prin tamponare, nicidecum prin frecare.

6. Aplică o cremă emolientă după spălare și de două ori zilnic, pe toată suprafața pielii sănătoase, neafectată de eczemă

Este important să fie menținută pielea hidratată și hrănită preventiv, pentru prevenirea unor pusee noi, deci și reducerea necesității aplicării cremelor cu cortizon.

S-ar putea să fie greu de găsit o cremă potrivită, se testează până se găsește cea eficientă pentru fiecare bolnav. Creme emoliente dermatologice sunt multe: La Roche Posay-Lipikar, Avene-Trixera, A-Derma-Exomega, Uriage-Emolliente Extreme, Bioderma-Atoderm, SVR-Topialyse. 

Vă recomandăm și Crema noastră naturală din sâmburi de caise, eficientă în ameliorarea dermatitei atopice. Hidratează pielea profund și asigură o barieră cutanată. Este o cremă antinflamatoare și hidratantă, se absoarbe în piele natural. Tratează iritațiile și este foarte bună  inclusiv în cazul zgârieturilor.

Pe porțiunile de piele afectată de leziuni se aplică crema antiinflamatoare recomandată de medic și se respectă tratamentul de la dermatolog pentru a preveni agravarea leziunilor.

Acest articol se dorește a fi strict informativ, nu substituie consultul medical. Diagnosticul și tratamentul dermatitei atopice se stabilesc doar de către medicul dermatolog.