Săpunul cu cărbune activ este un produs special conceput pentru tenul seboreic, tenul cu puncte negre și cel acneic. Cărbunele activ se folosește încă din primul război mondial când era pus în masca de gaze utilizată de soldați pentru a diminua efectele expunerii lor la gaze periculoase. Mai târziu, cărbunele activ a fost utilizat în filtre pentru curățarea apei și îndepărtarea impurităților și mirosurilor. Cărbunele activat este similar cu cel normal, singura diferență este că cel activ a fost conceput în întregime pentru uz medical.

Cele mai uimitoare proprietăți ale acestui ingredient este capacitatea sa de a absorbi impuritățile și rolul său antibacterian, acestea fiind principalele motive pentru care cărbunele activ este utilizat în produse destinate tenului acneic și seboreic.

Pielea ta este un organ viu care are pori. Acești pori și membrana permeabilă a pielii permit bacteriilor, substanțelor chimice și altor toxine să treacă și să iasă din corp. Acneea este cauzată de pori blocați, murdărie și bacterii, care există pe suprafața pielii, dar și de excesul de sebum și lipsa unei alimentații sănătoase. Utilizarea săpunului cu cărbune activ este recomandată pentru aceste probleme. Cu superabsorbție și proprietăți antibacteriene, săpunul este capabil să îndepărteze murdăria și bacteriile de pe suprafața pielii, precum și să penetreze sub piele pentru a îndepărta toxinele și alte substanțe chimice nocive.

Acest săpun poate fi folosit și în igiena corpului pentru o detoxifiere corporală completă. Îl recomandăm în mod deosebit și pentru fumători.

 

Săpunul cu cărbune activ pentru tenul acneic și pielea seboreică

Săpunul de cărbune activ ajută și la netezirea ridurilor restabilind elasticitatea pielii. Acest produs este ideal în prevenirea îmbătrânirii premature. Alte beneficii ale săpunului activ de cărbune sunt: hidratarea pielii, combaterea mirosurilor, are efect antioxidant și antinflamator, ajută la regenerarea pielii și o hrănește.

Pentru o îngrijire completă a tenului acneic sau seboreic recomandăm ca săpunul cu cărbune activ să fie folosit împreună cu crema spumă cu ulei din sâmburi de caise.

Citește și articolele: Pielea cu acnee: 5 obiceiuri sănătoase și Tratament ten seboreic cu cosmetice naturale