Amanda, mamă de copil cu eczemă și blogger. Mărturia o găsiți aici: http://thediggingspoon.com/eczema/
Am plâns citind și văzând pozele prin ce a trecut acest copil și această mămică. Dar mărturii din acestea sunt atât de necesare ca să înțelegem mai bine boala, să recunoaștem imediat când un tratament nu funcționează. Să fii părinte a unui copil cu eczemă, trebuie să fii extrem de informat și tot timpul în alertă.
 
Amanda zice că singurul tratament care le-a adus ameliorare adevărată, după ani de chin și cu eczemă infecțioasă, este de la Dr. Aron din sudul Africii. Este un doctor care consultă și prin email, colaborând online si telefonic cu medicul local al pacientului.
 
Sunt extrem de multe mărturii despre tratamentul lui. Urmăresc de câteva luni grupul lui de pe facebook și sunt uimită de rezultatele pe care le postează pacienții lui.
 
Este un tratament medicamentos, dar unul mult mai blând și foarte eficient. Acesta nu rezolvă în totalitate eczema și pacienții, în plus, urmăresc ce anume le provoacă aceste pusee violente de eczemă, ce alergii și intoleranțe au.
 
Eczema se declanșeaza la factori din mediu, la alergii alimentare, ciuperci din încăperi, pot apărea alergii și intoleranțe noi pe parcurs. Este extrem de dificil de aflat sensibilitățile, dar fiindcă analizele de multe ori ies fals-negative, numai persoana în cauză poate simți ce îi face rău.
 
Eczema nu se vindecă definitiv, cum subliniază și această mămică după lupte crunte de câțiva ani, dar trebuie să fii atent toată viața la ce consumi, mediul în care trăiești, ce îți declanșează pusee noi de leziuni pe piele. 
 
Eczema acționează ca o boală autoimună, slăbește tot organismul. Pielea este cel mai mare organ al pielii, o barieră de protecție pentru celelalte organe. Eczema netratată poate fi o portiță deschisă la infecții grave care pun viața pacientului în pericolul. Eczema nu este un inconvenient (o problemă mică, ignorabilă), ci este o pantă alunecoasă către ceea ce poate fi mai rău spre îngrozitor de dureros. 
tratamente alternative pentru eczemă

Caută soluții, intoleranțele, alergiile

Speră!

 

Cine trece prin suferința cu eczemă știe că trebuie să lupte, să găsească soluția care funcționează la el, dacă doctorul nu te ajută și se agravează sub tratamentul acestuia, caută altul, caută alt spital, contactează și pe doctorul Aron, fiindcă consultă online. Tratamentul lui a fost singura soluție pentru foarte mulți pacienți din Europa și SUA, deci ar trebui luat în calcul.
 
Grupul de Facebook unde găsiți suport de la pacienții cu eczemă a doctorului Aron este acesta: https://www.facebook.com/groups/draron/
Site-ul doctorului Aron este acesta: http://www.draron.com/
Site-ul pacienților doctorului Aron, unde postează numeroase mărturii, aveți aici:  http://eczemasense.org/
Pagina de Facebook la care puteți da Follow, a dr Aronhttps://www.facebook.com/draronpage
 
Alt grup de suport pentru eczemă recomandat de Amanda, în articolul ei, este Eczema Parents: https://www.facebook.com/groups/64537698706/
Bineînțeles și site-ul lui Amanda, de la care am pornit acest articol fiindcă m-a impresionat experiența ei cu copilul ei bolnav de eczemă: http://thediggingspoon.com/