Eczema este o afecțiune care provoacă leziuni dureroase, mâncărime, piele uscată, pete roșii, etc. O boală cronică inflamatorie, a cărei cauze încă nu se cunosc în totalitate.

Studiile noi efectuate de englezi atrag atenția asupra factorilor bacterieni în cazul eczemei. Stafilococul auriu a fost găsit ca factor declanșator pentru eczemă. O bacterie care se pare că majoritatea bolnavilor de eczemă o poartă. Acesta inflamează leziunile pielii și distruge bariera naturală de protecție a pielii.

S-a descoperit că persoanele  afectate de eczemă nu produc beta-defensiva 2 (hBD2), un component protectiv al celulelor dermale.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că hBD2 este vital pentru funcția de protecție a pielii împotriva stafilococului auriu, iar rezultatele din testele din laborator sunt promițătoare. Această componentă a protejat pielea împotriva bacteriilor și a ajutat pielea să rămână intactă.

Dr Donald J. Davidson, cercetătorul care a condus studiul la Universitatea din Edinburgh, a afirmat: „Aceasta este o șansă mare să lucrăm cu ceva ce corpul produce natural, pentru a implementa terapii noi pentru tratarea eczemei atopice, care afectează viețile a atât de mulți oameni.”

Un astfel de studiu este foarte important pentru persoanele care suferă de această afecțiune, un tratament natural pentru eczemă nu ar mai aduce efectele adverse de care suferă persoanele care folosesc de mulți ani tratamentele convenționale cu creme cu steroizi.

Să sperăm la un viitor mai bun cu tratament natural pentru eczemă!

Sursă: BBC