În data de 29 Octombrie a fost Ziua Internațională a Psoriazisului și mai mulți bloggeri și doctori au susținut o campanie de conștientizare pentru ei: Psoriazisul nu se ia prin atingere, nu este contagios. Articole din perioada aceasta găsiti la Simona Tache, Ela Crăciun, Și Blondele Gândesc și pe site-ul pentru susținerea Pacienților cu Psoriazis din România.

Societatea Română de Dermatologie a organizat campania ”Acceptă-mă, susține-mă, apropie-te!”, atât pentru susținerea bolnavilor de psoriazis, cât și pentru cunoașterea informată a bolii de către publicul larg.

O campanie atât de necesară, având in vedere că una din cele mai mari suferințe ale bolnavilor este stigmatizarea celor din jur și izolarea socială.

Ai încredere în tine, pentru că este o boală pe care sigur o poți învinge. Sfatul meu ar fi, să ne acceptăm boala, s-o îmbrățisăm și de-abia atunci să trecem la atac.

Tily Niculae

Psoriazis nu se ia prin atingere!

Psoriazis nu este contagios, Curajul este contagios!

Știai că?

Psoriazis este o boală autoimună. Afectează sănătatea mai multor organe, dacă nu toate.

Bolnavul de psoriazis, în perioadele de boală activă, suferă de durere cronică constant, fără încetare.

Își acoperă leziunile cu haine largi, ceea ce îi provoacă și mai multă durere fizică și se expune la un mediu prielnic pentru agravarea bolii, fiindcă pielea acoperită nu respiră bine și menține umezeala.

Cum ar fi să facem o viață mai bună bolnavilor din jur, să nu-i mai stigmatizeze nimeni și să le întindem mâna cu un zâmbet călduros, plin de compasiune? Să nu mai simtă nevoia să-și ascundă pielea?

Este cumplit de dureros să se ridice cineva de lângă tine și să te privească cu ochi critici și speriați? Simona Tatu a încercat să ne descrie în articolul de aici.

Au nevoie de susținerea celor din jur. De o viață normală.

În perioadele acute, au nevoie de o pauză de odihnă pentru refacere. Au nevoie de angajatori înțelegători.

Ca orice boală autoimună este foarte costisitoare, pentru a o menține la un nivel de suferință cât mai scăzut este nevoie de suplimente, creme, cosmetice naturale, diete speciale, consultații dermatologice si nutriționale.

Au învățat să fie luptători, dar au nevoie de o lume mai bună și mai înțelegătoare!

Susține și tu cauza Psoriazisului!

Distribuie unul din articolele din Campania „Acceptă-mă, susțină-me, aproprie-te!”