Acest săpun natural pentru bebeluși poate fi folosit zilnic în îngrijirea pielii delicate a bebelușului. Conține doar ingrediente naturale, o rețetă special gândită pentru cei mici atât de predispuși la alergii și eczeme în primele luni de viață. Nu conține uleiuri esențiale, care nu sunt ideale în primele 6 luni de viață, fiindcă se absorb prea ușor în sânge la nou născuți.

Săpunul poate fi folosit și în tratament natural pentru dermatite, eczeme ale celor mici, atât pe față cât și pe tot corpul. Conține doar uleiuri naturale: ulei de mãsline, ulei de avocado, ulei de jojoba. Aceste uleiuri sunt nutritive, delicate cu pielea și mențin hidratarea pielii bebelușului.

 

Pielea copiilor mici este foarte sensibilă, sănătatea lor este pusă în pericol cu săpunurile antibacteriene sau geluri de duș ale adulților. Ingredientele acestora se aborsb în piele cauzând la suprafață iritații, dermatite, alergii, dar ajung prin sânge la organe. Sunt de evitat pentru sănătatea copilului.

Șervețelele umede dedicate bebelușilor sunt alt pericol, prea ușor trecut cu vederea, doar reclamele le promovează atât de bine! După fiecare scutec murdar, spală copilul cu apă caldă și săpun pentru ingrijirea bebelușilor. Acesta ameliorează rănile și iritațiile, lasă pielea hidratată și uscată.

Pielea copiilor are nevoie doar de uleiuri naturale, nimic mai mult. Acestea hrănesc pielea, tratează și întăresc imunitatea.

Trebuie ținut cont ca dermatitele la copii pot apărea de la detergenții cu care se spală hainele lor, așternul patului, dar chiar și hainele adulților care-i țin în brațe. Tot mediul copilului ar trebui asigurat cât mai natural pentru sănătatea lor.