Șamponul natural de urzici este un produs handmade Hannah Gifts conceput pentru îngrijirea naturală și blândă a tuturor tipurilor de păr, dar recomandat în special pentru scalpul seboreic sau cu mătreață.

Urzica, ca și plantă, a fost folosită în trecut, în Europa, ca hrană în primăvara timpurie, când alte alimente erau rare, iar mai apoi a fost folosită ca și tonic nutritiv pentru mamele care alăptează pentru a stimula producția de lapte. Se pare că această plantă are mai multe de oferit decât pișcături dureroase.

De-a lungul timpului s-a dovedit că urzica are proprietăți extrem de benefice pentru păr și scalp. Haideți să vedem care sunt acestea:

  1. Ajută la creșterea părului

Urzica a fost folosită din timpuri stravechi pentru a combate pierderea părului. Consumul de ceai de urzică și aplicarea acestuia pe scalp ca tratament sau clătire a părului ajută la prevenirea transformării hormonului testosteron în DHT, care se acumulează în foliculii de păr și este cunoscută a fi o cauză primordială a pierderii părului atât la femei cât și la bărbați. De asemenea, deoarece urzica este bogată în fier și siliciu, combate atât pierderea părului dar și ajută la creșterea și fortificarea acestuia.

  1. Întărește foliculii și rădăcina părului

Folosind urzica în produsele dumneavoastră de îngrijire a părului, veți beneficia de proprietatea acesteia de a întări foliculul pilos, rădăcina și firele, împiedicând ruperea ușoară și deteriorarea. Urzica îmbunătățește, de asemenea, circulația în scalp, asigurând astfel sânge bogat în nutrienți pentru a hrăni fiecare folicul de păr.

  1. 3. Are efect anstringent

Fiind o plantă astringentă, maceratul din frunze de urzică normalizează funcția glandelor sebacee de la nivelul scalpului echilibrând secreția de sebum. Șamponul natural de urzici ajută astfel la combaterea mătreții.

  1. Conferă strălucire părului

Frunzele de urzică au efect reminalizant, împiedică încâlcirea părului și conferă strălucire părului. Ajută la aranjarea părului și la firele rebele, fiind un tonic foarte bun pentru păr.

  1. Ameliorează scalpul iritabil și sensibil

În plus față de efectele sale antimătreață, urzica calmează și scalpurile iritate și mâncărimea. Funcționează prin hidratarea scalpurilor uscate și dureroase, în timp ce substanțele nutritive bogate în antioxidanți hrănesc și calmează scalpurile iritate și mâncărimea.

Folosind șamponul natural de urzici în rutina dumneavoastră de îngrijire a părului vă puteți bucura de proprietãţile lui hemostatice, astringente, antiinflamatoare, cicatrizante şi remineralizante. Pe lângă maceratul natural din frunze de urzică, Hannah Gifts a adăugat ca ingredient în acest șampon frunzele de dafin care contribuie cu o aromă subtilă, datorită uleiurilor volatile pe care le conțin, bogate în antioxidanți și substanțe antibacteriene și antiinflamatorii. Șamponul este bogat în uleiuri hidratante și lanolină: ulei de cocos, ulei de floarea soarelui, ulei de măsline, ulei din sâmburi de strugure, ulei de ricin, lanolină. Acest șampon conține doar ingrediente naturale, fără conservanți, alcool, coloranți, parabeni sau alte ingrediente chimice.

Șampon natural, handmade, de nuci și urzici