Deodorant natural nu este doar un moft, sănătatea noastră depinde și de produsele pe care le aplicăm în corp, fiindcă pielea absoarbe ingredientele toxice sau sănătoase din cosmetice, ingrediente care ajung la celelalte organe prin corp. Tu ce alegi?

Transpirația este un proces natural prin care corpul nostru trece în fiecare zi. Scopul acesteia este să răcorească corpul și să elimine toxinele. Deoarece acest proces natural de detoxifiere este atât de important pentru sănătatea noastră, trebuie să ne asigurăm că deodorantele care le folosim nu-l inhibă! Antiperspirantele convenționale sunt cele mai folosite, dar puțini din cei care le folosesc cunosc efectele secundare care acestea le au asupra sănătații: inflamații și noduli dureroși, dermatită, acumulare de bacterii în transpirația neeliminată care cauzează un miros urât, iar pe termen lung, această acumulare de toxine în corp poate cauza cancer (foarte adesea cancer de sân), infertilitate , probleme renale Alzheimer, și multe alte boli sistemice.  O alternativă sănătoasă și eficientă sunt deodorantele naturale.

Deodorant natural

Iată câteva beneficii ale deodorantelor naturale:

  1. Deodorantele naturale nu astupă porii de la subraț și nu blochează procesul de detoxifiere deoarece nu conțin aluminiu. Aluminiul, frecvent întâlnit în antiperspirantele convenționale, formează un dop temporar sau o peliculă invizibilă peste canalele de sudoare care inhibă transpirația.

2. Multe deodorante naturale, nu doar acoperă mirosul ci datorită bicarbonatului de sodiu care îl conțin împiedică formarea bacteriilor care cauzează acest miros neplăcut.

3. Nu conțin parabeni, alcool, conservanți și alte substanțe chimice toxice, care cauzează iritații ale pielii, dermatite, tulburări endocrine, alergii, cancer.

 

4. Sunt obținute din ingrediente naturale: uleiuri esențiale, săruri minerale, bicarbonat de sodiu, vitamine și uleiuri pentru hidratare, care sunt eficiente în mascarea mirosului neplăcut și în hidratarea pielii.

5. Nu pătează hainele. Petele galbene de la subraț sunt de obicei cauzate de reacția conținutului de aluminiu din antiperspirante cu sărurile care se regăsesc în sudoare.

6. Prin folosirea unui deodorant natural, mamele care alăptează pot reduce substanțele chimice transmise copiilor.