Pentru îngrijirea pielii uscate sau descuamate, Hannah Gifts vă recomandă o cremă nutritivă, regeneratoare și emolientă – crema de corp cu avocado. Folosit ca ingredient activ în produsele cosmetice aplicate pe piele, sau consumat ca aliment, avocado este bogat în acizi grași sănătoși, vitamine și antioxidanți care vă pot îmbunătăți pielea atât din exterior cât și din interior.

Iată patru beneficii majore pe care avocado le are asupra pielii:

  1. Carotenoide antioxidante pentru o  piele sănătoasă

Fructul de avocado este o sursă excelentă de carotenoide antioxidante, cum ar fi alfa-caroten, beta-caroten, beta-criptoxantină, zeaxantină și luteină. Acești compuși luptă împotriva radicalilor liberi asigurând o protecție sporită pielii împotriva factorilor de mediu care usucă pielea, conduc la apariția ridurilor fine și a altor semne vizibile de îmbătrânire. Crema de corp cu avocado va ajuta la menținerea aspectului tânăr și sănătos al pielii.

  1. Vitamina C

Mulți oameni sunt surprinși să afle că avocado conține o cantitate semnificativă de vitamina C. Pe lângă faptul că are proprietăți puternice antioxidante, vitamina C este necesară pentru crearea de elastină și colagen, care leagă celulele pielii împreună menținând fermitatea și structura lor. În mod ideal, ar trebui să avem multe surse de vitamina C în dieta noastră zilnică, deoarece este solubilă în apă și nu poate fi stocată în organism.

  1. Vitamina E

Vitamina E este un alt antioxidant pentru piele, dar din moment ce este solubil în grăsimi, este folosit de organism în mod diferit. Studiile de cercetare au demonstrat că vitamina E poate reduce efectele radiațiilor UVA și UVB asupra expunerii excesive la soare a pielii. Vitamina E este mult mai bună pentru dumneavoastră și pentru piele atunci când este obținută din surse naturale, cum ar fi avocado.

  1. Acizi grași mononesaturați hidratanți

Unul dintre principalele avantaje pentru piele este faptul că avocado are un conținut ridicat de acid oleic. Acest acid gras mononesaturat menține umezeala în stratul epidermal al pielii, ajutandu-l să devină moale și hidratat. Acidul oleic este, de asemenea, implicat în regenerarea celulelor pielii deteriorate și în reducerea peteleor roșii și iritației pielii. Persoanele care suferă de iritație și uscăciune a pielii în mod regulat ar trebui, pe lângă folosirea zilnică a cremei de corp cu avocado, să încerce să mănânce mai mult avocado pentru sănătatea pielii și pentru hidratare.

Pentru un efect terapeutic puternic asupra pielii uscate, vă recomandăm să folosiți periodic crema de corp cu avocado împreună cu săpunul cu avocado.

Cremă de corp cu avocado